Behandeling voor

De traditionele Chinese geneeskunde (TCM) is een volledige geneeskunde waarbij velen klachten behandeld kunnen worden, maar mijn interesse gaat vooral uit naar de behandeling van vrouwen, omdat ik zie dat ze in de Chinese geneeskunde daar meer tools voor hebben dan in de reguliere geneeskunde.

Wat ik vooral heel belangrijk vind is dat jonge meiden geholpen worden met hun menstruatieklachten. Menstruatieklachten horen er niet bij! Er is een onbalans in je lichaam dat zichtbaar is in de abnormale menstruatie en deze onbalans dient hersteld te worden. Helaas zie ik dat meiden op jonge leeftijd al de anticonceptiepil krijgen, wat de onbalans alleen maar erger maakt. Door deze pil wordt er niet gewerkt aan de oorzaak van het probleem maar alleen aan de uitingsvorm van het probleem met als risico dat het op een later tijdstip in het leven andere klachten gaat geven. Dit wil ik graag voorkomen door te werken aan de oorzaak van het probleem.

Daarnaast heb ik gezien hoe verdrietig het is als je niet zwanger kan raken. In deze moeilijke, vaak zware periode wil ik je heel graag bijstaan in het realiseren van nieuw leven.

En ik wil er zijn voor je als je zwangere bent. Zwangerschap kan gepaard gaan met verschillende nare ongemakken waar veilig iets aan te doen is met behulp van acupunctuur. Daarnaast is uit onderzoek gebleken dat de bevalling makkelijker gaat met ondersteuning van acupunctuur vanaf de 36e week. Ook na de bevalling als verse moeder is ondersteuning erg welkom heb ik zelf gemerkt.

Voor alle vrouwen tussen de 40 en de 60 die kampen met onbegrijpelijke  en onverklaarbare symptomen, die hun lichaam en zichzelf niet meer snappen, ben ik er voor je om je te ondersteunen zodat ze makkelijker door deze overgangsperiode heen komt.

Mochten er andere bijkomende klachten zijn, dan nemen we die meteen mee.