Consult voor

Ik ga kijken wat jij specifiek nodig hebt. Door een anamnese (vraaggesprek) te houden en de pols- en tongdiagnose uit te voeren kan ik een diagnose opstellen, een behandelplan maken en een Chinese kruidenformule (samenstelling van verschillende kruiden) of acupunctuurformule (samenstelling van verschillende acupunctuurpunten) op maat opstellen.

Tevens kan ik je adviseren over veranderingen aan je voedingspatroon of lifestyle, waar je thuis mee aan de slag kunt om mijn behandeling te ondersteunen. Want ook hierin geldt: niet alles is goed voor iedereen en sommige voedingsmiddelen of gewoontes kunnen voor disbalans in je lichaam en geest zorgen.

Ik bestel de Chinese kruidenformule in granulaat-vorm (poeder) zodat ze genomen kunnen worden als thee. Ik stel de formule zo samen dat er zo min mogelijk onbedoelde bijwerkingen zijn. Voor de acupunctuur gebruik ik dunne steriele naalden, die zoveel mogelijk pijnloos geplaatst worden, en na twintig minuten weer verwijderd worden. Op ieder moment kijk ik wat het lichaam nu nodig heeft en daar pas ik mijn Chinese kruidenformule of acupunctuurformule op aan. De kruiden werken in op de verschillende orgaansystemen en hebben ieder hun eigen temperatuur en smaak, dat maakt de Chinese kruiden voor mij zo bijzonder en prettig om mee te werken. De acupunctuurpunten ondersteunen naast de meridianen ook de orgaansystemen. Zowel acupunctuur als Chinese kruiden kunnen voor vele klachten ingezet worden.

Voor een consult is het fijn om grote handdoek mee te nemen, een laken kan ook. Daarnaast is het voor de tongdiagnose belangrijk dat de tong ongepoetst blijft en dat er voorafgaand aan het consult geen voedsel en dranken worden genuttigd die de tong verkleuren, zoals geelwortel, drop, koffie, chocolade, enz. Dit om zo nauwkeurig mogelijk de diagnose te kunnen stellen.

Tevens is het fijn om de lichaamsgeur zo natuurlijk mogelijk te houden: een neutrale deodorant mag, maar een luchtje kan de diagnostiek verstoren.