Marike Kuiper

Hoewel ik altijd natuurgeneeskunde wilde studeren, ben ik begonnen aan bouwkunde en architectuur, om mijn creatieve kant aandacht te geven en dat is 10 jaar gelukt, tot ik ging werken en bleek dat het tekenen in de architectuurwereld was veranderd in lijntjes verplaatsen in een computer. Dus wilde ik terug naar mijn droom en geef ik nu mijn creativiteit aandacht via speksteen bewerken, haakprojecten en fotografie.

EN die droom is de natuurgeneeskunde, die ik met veel plezier vorm heb kunnen geven met mijn studies Chinese geneeswijze, Chinese kruiden, Chinese acupunctuur en de westers medische basis bij Qing Bai en Conamore. Wat heeft geleid tot mijn praktijk voor Chinese kruidengeneeswijze en acupunctuur Kruidenenergie, waar ik veel voldoening, energie en vreugde van krijg.

Het mooie van de Chinese geneeswijze vind ik dat het alles omvattend is, lichaam en geest, en dat de Chinese geneeswijze ook al 2000 jaar ervaring heeft met de vrouwengezondheid. Over gynaecologie heb ik al verschillende bijscholingen van Martine Cornelissen mogen volgen, zoals menstruele verstoringen, zwangerschap- en postpartumklachten, vrouwelijke infertiliteit, vaginale aandoeningen en menopauzeklachten.

Ik ben heel blij dat ik vrouwen kan helpen om weer gezond te worden, zodat zij weer optimaal kunnen leven en genieten en helemaal in hun kracht komen te staan.

Yoga maakt me blij, het ontspant me, het houdt mijn lichaam soepel en het maakt me sterk. Tevens zorgt yoga ervoor dat ik goed aanwezig ben in mijn lichaam en stevig op de grond sta, maar yoga maakt ook dat ik me helder voel, gefocust en energiek.

Yoga hoort bij mijn leven, eigenlijk net zo als dat de Chinese geneeskunde bij mij hoort. Als kind deed ik al yoga, als kind was ik al bezig met bloemen, planten en kruiden, dus Ik ben heel blij dat ik weer op mijn eigen levenspad ben gekomen, na het uitstapje van de bouwkunde en architectuur.

Vele jaren heb ik twee avonden In de week van veel verschillende docenten yogalessen mogen ontvangen en al die kennis kan ik nu gebruiken in mijn eigen yogalessen. Ik gebruik het liefst een yogastijl die van de ene weging In de andere beweging gaat en zo min mogelijk statisch is.

Op dinsdagavond geef ik les aan een leuke groep mensen in het buurthuis Het buitenhuis in Delft. Ik vind het echt een toevoeging om met zijn allen yoga te doen, ten opzichte van alleen op je mat te staan, dus mocht je willen aansluiten, je bent van harte welkom om een proefles aan te vragen om kennis te maken met mijn yogastijl en de groep.